Mysteriet med den försvunna högaffeln - 25 juni

Här pågår sedan några dagar årets höbärgnng. Det innebär numera för mih del "arbetsinsats light". Lasta av höbalarna från balvagnen till elevatorn är ungefär vad jag fixar i mitt befintliga skick. Det övriga får alla dagars hjälte, dvs Roland, stå för. Vi kör med "reducerad" maskinpark. I stället för två traktorer och tre balvagnar används en traktor och en balvagn. Orsaken är att en granne stod utan maskiner och eftersom Roland är snäll så har grejerna lånats ut. Det för med sig "omaket" att pressen måste kopplas ifrån traktorn efter varje pressat lass, för att sedan dra hem balvagnen. Sedan måste pressen kopplas på igen inför nästa lass som ska pressas. Men vad gör man inte för att hjälpa när det krisar? Och håller bara vädret i sig så hinner vi nog få in höet bra ändå.
Igår då jag skulle lasta av ännu ett lass så var högaffeln som jag i vanlig ordning lämnat vid elevatorn borta. Bara så där... Det finns ingen annan förklaring än att någon varit där och tagit den under tiden som gått sedan föregående lass togs in. Helt klart är att en bil kommit och vänt under den tiden. Man kan ju undra vem som varit i ett så trängande behov av en högaffel. Kan ju bara hoppas att det var någon som behövde den för att hantera t ex grovfoder, och inte avsåg att använda den som vapen. På vissa ställen i grannskapet förekommer tydligen "kulturen" att använda högafflar som tillhyggen vid slagsmål. Synnerligen otrevligt om vår försvunna gaffel ska användas i sådana syften.
Annars kan man ju undra vad som ska försvinna härnäst. Eller vad mer som kan ha försvunnit utan att vi ännu upptäckt det.

Bild Traktor och balvagn i

Hö på väg upp på torken.
 
För övrigt så är det ju faktiskt midsommarafton idag. En dag mest som alla andra för oss. Vi ska inte iväg någonstans, gör inget särskilt och ingen väntas heller hit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback