Vinter, snö och kyla - 6 mars

Det har varit en lång vinter nu, med väldigt mycket snö och emellanåt rejält kallt. Och den lär räcka ett bra tag till, även om dagarna har blivit rejält mycket längre, snart är det ju vårdagjämning!
Roland har röjt snö med traktor, grävare och till och med en snöslunga, vars existens längst in i maskinhallen jag inte tidigare kände till.
Det är tufft för de vilda djuren också. Här har det plogats "gator" på vallarna för att framför allt rådjuren ska ha lättare att komma åt att beta av gräset under snön. Dessutom läggs det ut havre och hararna vid stallet får hö. En av grannarna som har en foderplats i närheten har hämtat flera hundra kilo havre här.
Fåglarna får, som alltid, lite av varje att välja på utanför köksfönstret. Det som spills ut tas vara på av djur av varierande slag. Bilden nedan är tagen genom köksfönstret.

Två rådjur förser sig med spill från fågelborden

Och så här ser det ut här från utsidan:

Bild Huset i vinterskrud 

Vackert att se på kanske, men jag hoppas att snön inte ligger kvar långt fram i april åtminstone. Samtidigt som jag hoppas på en inte alltför intensiv snösmältning, utan att vårfloden får komma lite i taget och inte bli alltför häftig.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback