Sista 4-åringen - 15 juni

Så är det då dags att fira den sista av årets 4-åringar. Myristicas ankomst till världen var den tredje av tre fölningar jag missade 2007.

Egentligen hade nog mamma Kryddan tänkt föla redan kvällen/natten innan. Jag hade en bröddeg på jäsning för att baka till sonens studentfirande dagen därpå, då grannen hörde av sig och meddelade att det  var fölning på gång. Så jag fick lämna degen till nästa dag för att fölvaka istället. Det brödet blev inte som jag tänkt mig, men det fick duga ändå...  Kryddan kände sig antagligen så störd av min närvaro i stallet, så hon bestämde sig för att knipa igen och det kom inget föl den natten.

Nästa dag fick Kryddan alltså gå ut i sin hage igen, medan jag hade fullt upp med studentexamen, först i LInköping och sedan hemmavid. Det kändes väl inte så jättelyckat, och jag slets av en inre konflikt hela dagen. På kvällen ställde grannen återigen snällt upp och tog in Kryddan, som omedelbart satte igång att föla. Hon hade uppenbarligen inte velat föla ute under dagen, men då hon till slut fick komma in var det så bråttom att det fick bli fölning på stört, trots "publlik". Jag blev larmad på telefon men hann inte till stallet innan allt redan var klart och fölungen låg i halmen.

Eftersom fölningen skedde på kvällen den 15 juni, så är första bilderna från följande dag, alltså den 16 juni.

Bild Nyristica en dag ung

Liten som en myra redan från början, och så väldigt mycket större har hon inte blivit. Namnet Myristica har dock inget med myror att göra, det är namnet på det växtsläkte dit muskot-trädet, Myristica fragrans, hör. En kryddunge måste ju ha ett "kryddigt" namn! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback