Hört i radio - 27 maj

Bland nyhetsinslagen igår kunde man höra att anställda på myndigheter, t ex arbetsförmedlingen och försäkringskassan, ibland råkar ut för att deras "klienter" hotar med att ta livet av sig. Vad inslaget gick ut på var att dessa anställda inte hade fått utbildning i att hantera problemet.

Min egen reflektion är förstås lite annorlunda; vad är orsaken till att många ur af/fk's klientel går med såna tankar (och ibland även genomför dem)? Just det, de orimliga lagar och regler som inte godtar att sjuka faktiskt ÄR sjuka, utan anses som fullt arbetsföra, och därmed ska tvingas ut i arbete, trots att de saknar förmåga till det. Och kanske också de arbetsgivare som vägrar befatta sig med arbetshandikappade och funktionshindrade, utan att det på något sätt går att få dem fällda för diskriminering. Dessa arbetsgivare, med sin inställning och människosyn är ju också i hög grad "kompisar" med de "folkvalda" som skapat systemet. Eller sitter ibland till och med själva i den församlingen.

Så vadå, att myndighetsanställda ska lära sig hantera problemet? Det är ju vad samhället vill, att vi onyttiga och tärande varelser ska försvinna. För det är ju vad de försöker åstadkomma med sina "styrmedel".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback