Kyla - 5 februari

Har det inte varit mycket till vinter tidigare, så kom den med besked sista veckan, åtminstone vad temperaturerna beträffar. Natten till idag  var rekordkall med -22ºC. Innan dess var det väl egentligen inte värre än neråt -15 som kallast, men det räcker till det med för min del. Fullt legitimt att lägga verksamheten i malpåse vid sådana temperaturer anser jag.

Katterna har mest föredragit stugvärmen och hästarna har vi kunnat ge ett extra mellanmål ute de alrra kallaste dagarna, då det tur nog varit "hemmadagar" för oss. Stallet fungerar efter principen innetemperatur = utetemperatur, så man funderar ju lite över hur hästarna har det då det blir så kallt. En hel del tid går åt till att tina upp frusna vattenkranar och rör samt avisa hinkar. Men med tanke på de båda senaste vintrarna har det trots allt varit lindrigt hittills i år. Och så måste förstås småfåglarna ute ha sitt, men det gäller ju alltid på vintern, oavsett temperaturer.

En tanke går också till alla som fryser på andra håll i världen just nu, med så otroligt många som frusit ihjäl söder- och österut...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback