Psykologiska mekanismer hos vissa djuruppfödare - 30 januari

Igår hittade jag det här inlägget på HWSS-bloggen. En artikel, som handlar om hur djuruppfödare ofta ser på ärftliga defekter som dyker upp hos deras djur citeras. Även om det främst är hunduppfödning som nämns, så går texten utmärkt att applicera på andra djurslag. Det är hur som helst mycket intressant läsning.
Inlägget nämner också det faktum att i en del länder är det reglerat i djurskyddslagstiftningen att det inte är tillåtet att avla hur som helst på individer som bär på gener som orsakar defekter. Sverige är ett sånt land.
Jag läser också att det fortfarande saknas 3 500 USD för att kunna starta den andra fasen av genforskningen. Donationer behövs alltså fortfarande.

Senare igår kunde jag läsa på connemara.nu att de just sänt iväg vad de hittills lyckats samla in här i Sverige. 1 000 USD blev det, så nu saknas förhoppningsvis inte "mer" än 2 500 USD. Ett steg på vägen trots allt.
Tack till de svenskar som bidragit! Kan man våga hoppas på att det inspirerar en och annan ytterligare uppfödare att ta sig ut ur den psykologiska bubblan och kanske vilja bidra till en säkrare framtid för sina kommande uppfödningar?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback