Katter - 27 november

Andra dagen med regn och det öser ner ordentligt idag:( Har ställt in alla uteaktiviteter med hästarna, fast hästarna själva får förstås stå ut med att vara ute över dagen åtminstone. 4 drypande täcken hängdes upp på tork igår i källaren (tillsammans med en dito omgång skogshuggarkläder) och hade fortfarande inte torkat helt tills i morse. Surt värre. Skogshuggeriet är f ö också inställt idag. Till förmån för sadelkammarsnickeri, så inte mig emot:)

 

Nog om det. Det här inlägget ska egentligen handla om de andra djuren. Det drar sig mot vinter (om vi nu får någon vinter, hittills har det mest varit blött och mörkt) och då får vi se betydligt mer av "Randan" eller Randi Kattun af Asketorp, som hon fått heta mer formellt. Randan blev 10 år i midsomras, och den varmare och ljusare tiden på året föredrar hon ett liv närmast på heltid utomhus. Även om hon knappast lämnar gården, så kan det gå många dagar utan att hon syns till, och kommer hon in för att få sig lite till livs, så har hon snart brått att komma ut igen. Men så här års kommer hon oftast in flera gånger per dag, och söker sig också gärna ner i källaren, där hon har några favoritställen att sova på.

 

 
Randikatten ovan och nedan
 

 

I stallet har vi fått en "ny" katt. Inte vår och vi vet inte var den kommer ifrån, men en trevlig matfriare, tam och fin, så han hör säkert hemma hos någon som kanske saknar honom. Madam von Drutt, som ju är den residerande gammelkattan i stallet är förstås inte nöjd. Hon visar sitt missnöje med tydlig olåt då katten är i närhetet, men Druttan tycks ha mist en del av sin pondus med sin allt högre ålder (16 år blev hon i somras!) och den svartvita tar det med ro.
Känner någon igen sin katt och saknar den, så finns han alltså alltsom oftast hos oss, och så länge han inte blir ett problem i relationen till de andra katterna så har vi inget emot att han är här.

 

 
Den nya matfriaren i stallet, ovan och nedan
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback