HWSD - 1 juli

Nytt inlägg på HWSS-bloggen och även på connemara.nu i samma ämne. Det fenomen som varit känt i begränsade kretsar i många år, och som de senaste åren blivit ver allmänt känt och kommit att benämnas HWSS, skall nu kallas "Hoof Wall Separation Disease", HWSD. Det är, enkelt uttryckt, en följd av att de "dåliga hovarna" nu officiellt är en vetenskapligt bevisad genetisk sjukdom/defekt som inte kan eller skall blandas ihop med/förväxlas med "dåliga hovar i största allmänhet".

 

Läs den mer utförliga information som finns i länkarna ovan.

 

Och när jag ändå är igång, så kan jag inte låta bli att tipsa om ett annat färskt inlägg på connemara.nu, "Gilla och grilla är lika illa". Det beskriver ganska väl hur de som försökt informera om HWSS-forskningens framsteg eller bara det faktum att HWSS finns, har bemötts på sociala medier. Vi har frysits ut ganska rejält, eftersom "betydelsefulla" personer i etablissemanget i det tysta varit emot att problemet ska bli allmänt känt. Och verkar märkligt nog fortfarande tro att man ska kunna tiga ihjäl fakta.

Ett konkret exempel på vad som är legitimt eller inte att se vilka i Connemara-Sverige som varit aktiva eller passiva i HWSS-gruppen på facebook. Hur många av SCSs funktionärer och "vanliga" medlemmar som brukar vara altiva med inlägg och "gilla-markeringar" på annat håll på facebook har gått med i HWSS-gruppen och gillat inlägg där? Om det sedan beror på att folk inte vågar "gå emot" de tongivande lämnar jag öppet åt var och en att tolka själv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback