Sigrid i radion - 21 oktober

Idag har jag varit inne vid SRFs (Synskadades Riksförbund) lokal i Norrköping, varifrån Radio Östergötland sände större delen av förmiddagen. Dom ville ha MIG med i direktsändning också, och det var jag ju inte alls förberedd på. Så det blev väl som det blev. Att jag inte skulle klara att läsa punktskrift spontant, bara "så där", hade jag kunnat tala om på förhand...
Nu ska jag i alla fall försöka lyssna på det hela i efterhand, om internetanslutningen behagar vara så snabb så att det går någorlunda. Trots att jag var på plats nästan hela tiden så är det mycket som gick mig förbi av vad som sändes.

Vad ska jag bli när jag blir stor? - forts. - 20 oktober

Idag har jag blivit kontaktad av arbetsförmedlingen igen. De föreslår att jag ska vara med på en vecka i Uppsala som går ut på att peppa mig m fl synskadade för arbetsmarknaden... Vad ska man tycka?? Ska sånt behöva ta en hel vecka i anspråk?? Sen kan det inte hjälpas att jag rent spontant känner att problemet snarare är arbetsgivarnas ovilja/ointresse/fördomar som innebär hinder för såna som jag att få en anställning. Så varför inte ordna en veckolång kurs eller konferens för dessa istället, som går ut på att funktionshindrade inte ska diskrimineras på arbetsmarknaden?

"Miljöträning" på schemat - 20 oktober

Dagens sväng på Pottan gick förbi granngården Hagsätter. Där finns gott om saker och djur som Pottan älskar att försöka inbilla mig att de är livsfarliga. Så desto bättre att utnyttja dessa som lite miljöträning. Idag gick det riktigt bra att ta sig förbi alla farligheter inkl gårdens 3 (tror jag) täckta hästar i hage intill vägen, som intresserat följde oss. Vi fortsatte sedan ända till nästa vägskäl innan vi vände och passerade allt en gång till på vägen tillbaka hem. Ingen gång hoppade jag av "för säkerhets skull"!
Igår tog jag mig i kragen och gick en promenad med Pottans lillebror "Nillsson", 2 år. Han gick snällt med och mopsar sig inte så ofta numera, han verkar ha insett att det inte är någon idé. Generellt brukar han gå på riktigt bra när man är ute, verkar vara nyfiken på vad som ska komma härnäst. Däremot kan han bli lite stökig om man vänder och går samma väg tillbaka - inget nytt att se den här gången ungefär, då får man försöka roa sig med lite bus istället.

Ett rejält arbetspass - 18 oktober

Idag har Elin ridit Pottan. Eftersom det fanns skäl att tro att skogen vimlade av skjutglada typer så höll vi oss på en av vallarna. Det blev en rejäl genomkörare för Pottan, som väl inte har upplevt något liknande på ett bra tag nu. Till att börja med blev det protester, men snart kom hon igång fint i trav och så småningom blev det även lite galopp. Det såg riktigt trevligt ut och Elin var nog också nöjd. Nu har ju Pottan lagt på en rejäl vinterpäls, och hon blev förstås jättesvettig. Jag måste få henne lite klippt snarast, men först vill jag veta att jag har ett utegångstäcke som fungerar bra.
Annars så fortsätter jag att rida själv också, även om det inte blir lika effektivt som idag.Bildsvit Elin och Pottan 091018


Lite av varje - 14 oktober

Även om jag inte skrivit så mycket så fortsätter jag att aktivera mig med Pottan tämligen regelbundet. I lördags kom Elin och hon hade med sig sin egen ponny "Tjejen". Vi tog en rejäl runda tillsammans på våra springare, och Helena gick med oss. Inte helt fel för mig att få sällskap av några med fungerande ögon - tack så jättemycket, Helena och Elin! Tur med vädret hade vi också, men tyvärr finns inga foton att lägga ut. Det får istället bli en bild på 2-åringarna Stellaria och Corylus (Pottans lillebror) tagen häromdagen.

Bild Sparven och Nillsson på väg mot kameran

Har annars skvallervägen fått reda på att nya grannar är på väg att flytta in inte långt härifrån, och upptäckte att de bloggar om sin flytt. Har till och med etablerat kontakt via webben - kanske kommer vi att försöka rida ihop så småningom? Deras blogg heter "Mikaela och Jonatan samlar vuxenpoäng".


Vilken kompetens kan man kräva av en norsk Nobelpriskommitté? - 9 oktober

Jag är inte den som i normala fall "tycker" offentligt om politik. Men efter att ha satt på radion och fått höra (ja, jag må ha mina fysiska brister men min hörsel anser jag fortfarande vara jämförbar med övriga Svenssons, och även om jag emellanåt får känslan att min näst intill obefintliga syn får vissa i omgivningen att betrakta mig som närmast förståndshandikappad eller åtminstone mindre vetande i allmänhet så tar jag mig ändå friheten att uttrycka vad jag vill) vem som utsetts till årets fredspristagare, så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Det är nu inte första gången som den norska fredspriskommittén ger exempel på att verka vara totalt intelligensbefriad, men ändå...
Bara en liten reflektion av en bastard med norskt påbrå.

Foderfunderingar - 1 oktober

Har sänt in prov på årets hö och nu fått resultatet. Har ju redan tidigare förstått trenden är att årets vallskörd är proteinfattig pga kall vår som innebar att växtligheten inte tog upp så mycket kväve. Det visade sig gälla även vårt hö. Aldrig har vi fått så lågt proteininnehåll i tidigare analyserade skördar som i år och det trots att höbärgningen skedde någorlunda normaltidigt, strax efter midsommar. Å andra sidan är energiinnehållet högre än vi någonsin haft tidigare. Det är alltså en enorm obalans i höet och det blir en verklig utmaning att få till balanserade foderstater. Det kommer inte att gå utan inköp av extra proteinfoder, i första hand lusern men troligen kommer ytterligare något proteinfoder att behövas...
Det är rätt intressant att konstatera hur natur- och väderförhållanden kan ställa till det. Trots gödning av vallarna har det blivit så här. Och gödningen har förstås stuckit iväg och antagligen blivit en belastning för miljön på helt annat håll.