Potträning pågår - 30 september

Jag har fortsatt att rida Potentilla efter förmåga, och vi har haft ett antal lite längre ridturer i omgivningarna under de senaste två veckorna. Lite travarbete på vallarna blir det också ibland och jag tycker att det går bättre hela tiden. I söndags kom Elin och tog en tur i omgivningarna även hon.

Bild Elin och Pottan på väg hem 090927

Nu är det definitivt höst. Pottan håller på att lägga på vinterpäls för fullt, och tycker nog att det är lite jobbigt med ridningen. Det blir säkert klippning så småningom. I kväll blev vädret riktigt ruggigt med både regn och snö i luften, och alla hästarna fick komma in över natten.


Jag hatar telefonförsäljare!!! - 21 september

Jag hatar telefonförsäljare, dessa terrorister som, förutom att de är ett sant irritationsmoment dessutom kan vara närmast livsfarliga. Och då sambon per definition klassas som "företagare" (har ett ytterst litet lantbruk) så finns inte heller möjligheten att freda sig från dessa genom att anmäla telefonnumret till NIX-telefon. Alltså hamnar man (läs: sambon) nu och då i kläm, där fula försäljare med falsk marknadsföring eller genom att ge sken av att de företräder ett annat (och skenbart "seriösare") företag än de i själva verket gör, lyckas lura honom till att t ex byta teleoperatör. Sedan blir det en massa krångetl för att byta tillbaka igen, och diverse extra tjänster eller inställningar som man kanske har bara försvinner osv osv. När ska det bli möjligt även för sk företagare att få rätt att slippa bli påhoppad och blåst av alla dessa oseriösa bondfångare?

Vad ska jag bli när jag blir stor? - 15 september

På förmiddagen blev jag uppringd av min handläggare (inget ont om henne) på arbetsförmedlingen. Försäkringskassan anser ju att jag är arbetsför ("synskada är inget hinder för att arbeta"), så af är engagerad för att försöka hitta någon form av arbetsträning/praktik åt mig. Det går, som väntat, inget vidare. Vilket inte är så förvånande, inte minst i dessa tider av "lågkonjunktur". Min egen reflektion har ju hela tiden varit "visst skulle jag kunna jobba, men vilken arbetsgivare skulle vara intresserad av mig?".
Sen är det ju ingen som vill inse att jag faktiskt KAN en hel del saker, man ser bara mina begränsningar. Trots allt så är det en hel del jag fixar med min anpassade dator. Jag sköter min hemsida och blogg, jag mailar mm. I övrigt orienterar jag mig skapligt i miljöer jag fått lära känna och jag sköter, och vad gäller Pottan, rider, i hög grad mina hästar självständigt. Bara några exempel...
Men det känns som om omgivningen bara vill se problem hos mig. I stället för att fråga om de skulle kunna göra något för att underlätta min situation verkar attityden vara att man snällt ska sätta sig ner hemma och inse att livet är slut. Inte förvänta sig att de fullfungerande ska bry sig om mig i den situation jag nu hamnat i. Inte störa dom i deras perfekta liv med att visa att även jag existerar.
Nu får dom ändå stå ut med att se mig komma rantandes efter vägarna, uppsutten eller med häst vid hand. Jag tänker inte låta dom tro att jag inte finns!

Annars har dagen ägnats åt firande av namnsdag med hemgjord tårta, fint värre. Inte för att jag egentligen bryr mig speciellt om att fira namnsdagar, men när den som fyller år inte vill bli firad så får man ta namnsdagen som förevändning. Hoppas på att den överåriga trotsiga tonåringen börjar använda den mobiltelefon som förärats honom i present åtminstone.


Elin har ridit - 13 september

Idag kom Elin med mamma Helena samt Stina hit. Elin red Pottan på vallen under Stinas överinseende och det gick jättebra. Pottan fick jobba på rätt ordentligt och blev nog ganska trött. Vi räknar med att Elin kommer och rider igen nästa helg.
Elin och Potentilla under Stinas överinseende. 


Det går framåt - 12 september

Idag har jag ridit Pottan för tredje gången sedan hon kom hem fråh Fristad i tisdags. Det är så roligt, hon är tuff och cool och absolut inte "menlös" men fungerar ändå bra för en gammal och nästintill blind kärring som jag. Idag blev det en ganska lugn tur i skritt på vägarna och trav på vallarna (hon hade ju velat galoppera, men jag hade bestämt att idag skulle vi ta det lugnt). Vi var väl ute sådär 50 minuter idag.
I förrgår däremot, då var det full fart! Pottan tycker verkligen att det är roligt att springa fort, och för mig kändes det som jag fick uppleva vad jag hoppats fått göra med Pottans äldre syster, som verkat så lovande, men som så tragiskt fått sluta sina dagar vid 3 års ålder pga svår sjukdom. Det känns verkligen som om Pottan har kapacitet, och som hon skulle kunna bli en ny Apollo för mig. Nu, med en ny sadel, hoppas jag att vi ska komma igång på allvar efter sommarens stiltje som väl i hög grad får skyllas på insektsplågan i kombination av avsaknad av fungerande sadel.
Stort tack till Stina, som i perioder tar hand om och matchar min underbara ponny med så gott resultat!Välkommen till min nya blogg!