Tomtar i skogen - 22 december

Alldeles för kallt och alldeles för mycket snö är det för att jag ska trivas. Men det är ju likadant för alla i det här landet i alla fall.
Julen närmar sig också och i skogen finns den här tomten. Ska man gissa att han är på väg till traktens snälla barn?

Bild tomte med ljus i skogen

Lussekatter - 13 december

Lucia är det idag. Det har inte inneburit något utöver det vanliga för mig, men jag har åtminstone, sent omsider, bakat lussekatter. Mums till eftermiddagsfikat!

För 4 år sedan "bakade" jag den här lussekatten, som jag kände för att exponera här idag. (Den brukar ju även hamna på min julpyntade hemsida från dagens datum och framåt). Det är den saffransfärgade Lilla My som under en period trivdes med att lägga sig i brödkorgen. Undrar om hon ville bli uppäten också?

Bild Lussekatten Lilla My omgiven av diverse julattribut

Lussekatten Lilla My, anno 2006


Hallå Eon! - 8 december

Senaste veckorna har varit helt sanslösa vad gäller vår elförsörjning. Vi har drabbats av upprepade elavbrott på upp till 4 timmar var och varannan dag, ibland flera gånger per dag. Jag har aldrig varit med om något liknande på de 16 år jag bott här. Visserligen var vi strömlösa många dygn i sträck efter de stora stormarna 2005 och 2007, men när strömmen väl var tillbaka de gångerna så var det ju ungefär bra sedan.

Som det varit nu så har man inte vågat planera att t ex baka. Rätt som man sitter vid sin databurk svartnar allt. Hur länge ska man behöva stå ut med det här tro? Känner frustration blandat med resignation varje gång det händer igen. Tur att jag lånat en rejäl packe med talböcker och att min Daisy-spelare går på laddbart batteri som går ett antal timmar då det blivit fulladdat. Så jag åtminstone kan fördriva tiden med att lyssna på böcker i brist på annat.