Diskriminering överklagas - 23 februari

Jag har tidigare nämnt fallet med den synskadade person som inte fick jobb på försäkringskassan trots mycket hög kompetens, och att AD senare INTE ansåg detta vara diskriminering. Den domen har nu överklagats till FN, läs mer här.

Hoppas nu bara att fallet får den uppmärksamhet det förtjänar och att de som så uppenbarligen trampat i klaveret fälls. Det här är bara toppen av ett enormt isberg, där jag ju anser att även jag hamnat.

Kan nämna att min egen DO-anmälan mot arbetsförmedlingen nu hanteras av mitt fackförbund (på länsnivå) och jag känner att de tar mig på allvar och delar min åsikt om att jag utsaatts för diskriminering. Det känns bra!
Jag har ju annars lite varierande erfarenheter av facket. På lokal nivå tog de arbetsgivarens parti då jag blev uppsagd på felaktig grund för några år sedan. Jag blev tvungen att vända mig till facket centralt för att uppsägningen skulle dras tillbaka den gången.

Hur det kommer att gå för min del i det pågående ärendet vet jag förstås inte nu. Det ska bli ett möte med af (som givetvis blånekar) om ett par veckor. Hur det än går så är ju min förhoppning i första hand att problemet ska bli belyst och känt i vidare kretsar. Även om jag hittills inte märkt av något intresse utifrån (läs: media) för min sak...

Fortsättning lär följa i både FN-ärendet och mitt eget.


Bästa hingst någonsin - 16 februari

En hemsida som jag gillar och som jag "promotat" här tidigare är den irländska Ashbrook stud. Där har det sedan någon månad pågått (och pågår fortfarande i skrivande stund) en omröstning där vem som helst kan lägga sin röst på den Connemarahingst man anser vara den bästa genom tiderna ("The Best Connemara Stallion of All Time").

Lustigt nog så ligger just nu min favorit i topp! Jag har i alla år betraktat Carna Bobby som min absoluta favorithingst genom tiderna. Han var morfar till min alskade Apollo, min allra första connemara som jag fick 1971, och som jag fortfarande anser vara den bästa häst jag någonsin haft.

Dessutom fann jag att Dale Haze ligger på andra plats. Denna irlandsfödda hingst som största delen av sitt liv  verkade i Sverige, men som innan han lämnade Irland hann avla bl a Hazy Dawn, som sedan med Danmark som bas givit upphov till en hingstlinje av sällan skådat slag, som nu finns representerad i stora delar av världen. Dale Haze har dock själv verkat huvudsakligen i Sverige och lite i skymundan känns det som. Jag har i alla fall haft turen att få ett par föl efter denna legendar innan det blev för sent. Convallaria miste jag tyvärr ung i svår sjukdom, men kvar är hennes syster, som är ingen mindre än min kära Pottan! Så visst känns det lite stort att dessa hingstar som jag på något sätt har så starka känslomässiga band till även uppskattas i så hög grad av så många fler än jag.

Jag lägger in en bild på Dale Haze tagen på generalmönstringen 1993.

Bild Dale Haze RC 57

Vad gäller Carna Bobby så kan jag återge en händelse från mitten av 1970-talet. Apollo var ju en "överhöjdare" och dessa betraktades oftare på den tiden än numera, som något misslyckat. Dessutom hade den popularitet som connemara-rasen rönt då den kom till Sverige fört med sig att man gärna påstod att en del hästar var Connemaror utan att det fanns fog för det. Kanske ett sätt att höja priset? Vid denna tid hade jag då och då att göra med en hovslagare som var rätt stöddig och elak. Han kom med ständiga pikar om att min för stora ponny inte var vad jag utgav honom för att vara. Första gången han kom till stallet var kommentaren direkt "Ska det här föreställa en Connemara? Ja det var ju en konstig Connemara", varpå han tittade på boxskylten och släppte ur sig "Karrna Bobby, vad är det för nånting???". Vilket väl avslöjade ungefär vad HAN som självutnämnd expert visste om Connemaran:-D Carna Bobby betraktades väl som en legend redan på den tiden.

Tyvärr har jag ingen egen bild på Carna Bobby, som jag aldrig haft turen att få se själv, men jag länkar till en trevlig webbsida om honom: Internet Connemara Pony Gallery 

å, ä och ö i cyberspace - 12 februari

Idag trodde jag inte mina näst intill obefintliga ögon. Eller vad sägs om en hemsideadress som den här: www.stjärnorpsbrukshästar.se?

I alla år har man ju fått sig itutat att det inte funkar med de bokstäver i det svenska alfabetet som kommer efter z i hemside- resp. e-postadresser. Nog föratt det sedan långt tillbaka har ryktats om att det skulle ändras, men jag trodde inte att jag skulle få uppleva det. Så det var oväntat och häftigt att hitta den här adressen.

Undrar bara hur det funkar med användare från andra länder, med andra tangentbord där dessa bokstäver lyser med sin frånvaro? Fast med färdiga länkar är det kanske inga problem?

Egypten inspirerar - 12 februari

Efter att ha följt händelserna i ett par veckor så gläds man nu med folket i Egypten. Måtte nu utvecklingen bara gå åt rätt håll. För det är nog tyvärr ingen enkel match att komma vidare i sann rätt riktning. Jag tänker på revolutionen i Iran som "kapades" och gick så fel för mer än 30 år sedan. Inte heller Sydafrika har blivit det ideala samhället ännu, sedan apartheid numera ska ha skrotats. Men visst har det så här långt varit spännande och inspirerande att följa det egyptiska folkets strävanden.

Jag har inte kunnat låta bli att fundera på vad vi här skulle kunna göra, med Egypten som inspiration. Tänk om alla vi som slängts ut i kylan av den rådande maktapparaten i det här landet placerade oss t ex utanför riksdagen eller Rosenbad och krävde möjligheten att få leva ett värdigt liv? Och inte gav oss innan vi uppnått resultat. Fungerande socialförsäkringar och omsorg för dem som är i behov av det. Rättvisa möjligheter att få försörja sig på ett människovärdigt sätt, utan diskriminering, för funktionshindrade och andra "utstötta" som vill och kan arbeta. Klart visa att vi vägrar acceptera det utanförskap vi hamnat i genom att de som bestämmer skapat den samhällets slasktratt som de placerat oss i.

Själv lever jag trots allt drägligt, med en sambo som äger sitt hus har jag betydligt lägre boendekostnad än de flesta. Sen blir det ju inte mycket konsumtion av annat än det mest nödvändiga (om ens det) när man nu befinner sig i min situation och aldrig kommer iväg någonstans, vare sig man vill eller inte. Handla på internet är inget jag hemfallit åt i högre grad, inte ännu i alla fall.

Men jag vågar inte tänka på hur min situation hade kunnat sett ut om jag varit hänvisad till eget och dyrt boende.