Julefrid - 24 december

Julaftons förmiddag... Snön yr och julkortsromantiken flödar över utanför fönstret.

 

I morse blev det traktor med schaktblad för att ta sig de 2 kilometrarna till hästarna, för att vara säker på att inte fastna i snödrev efter vägen. Traktorn, givetvis rattad av sambon, har sedan fått fortsätta att turnera bygden runt för att röja grannars infartsvägar och gårdsplaner.

 

Själv småplockar jag inomhus och ser fram emot vad som förhoppningsvis kommer att bli en lugn och fridfull julhelg hemmavid. Önskar mina läsare här detsamma.

 

 
Roka mosse idag, julaftons förmiddag.

Min nya leksak - 14 december

Prylfixerad, JAG? Nää... trodde inte det. Men en pryl har jag unnat mig, julklapp från mig själv kanske? Har införskaffat en USB-skivspelare. Så nu kan jag digitalisera mina gamla lp-skivor som mest stått och dammat igen i sin back eftersom det känns så knöligt att ta fram, damma av, och vända skivan efter att första sidan spelat klart för att kunna höra resten.
Nu kommer det att bli filer som går att lägga på minne och lyssna på var man än befinner sig och bränna ett antal CD-skivor kommer jag också att göra, har redan börjat så smått. Och det funkar! Men en hel del pyssel är det förstås om man vill ha det exakt som man vill. Jag lär mig hela tiden.

Det är lite känsla att återuppleva musiken som man inte lyssnat på på så länge. Minnen och känslor som dyker upp från längesen. Inser att man har blivit rätt gammal... Vart tog tiden vägen?

Glad pensionär - 12 december

Det kom en oväntad hälsning här om dagen från Tuva, som är den som numera har den tidigare elit-hopparen Tubberkey. Tuva hade hittat min webbsajt Pom0na's Irish Impressions eftersom jag nämner att en av hingstarna på bild där. Newbridge Oliver, är halvbror till Tubberkey.

 

"Tubbe", som bl a var guldmedaljör i ponny-SM kat D 1995, är idag 26 år och lever, Vad jag kan förstå, ett gott och aktivt liv som pensionär hos Tuva.

 

 


Vinter - 1 december

Lagom till december blir det vinter, här liksom i större delen av landet. Tidigare i veckan har det regnat kopiöst och det är väl lika bra at erkänna att jag ställt in verksamheten. Det har lagts en del energi på att brodda de 3 hästar som är skodda, och att få regntäckena någorlunda torra tog sådär 2 dygn hemma i källaren.
 
Nu verkar det smälla till och bli riktigt kallt dessutom. Antagligen kommer vattenkranen i stallet att beöva tinas upp i morgon för första gången i vinter. Idag blev det i alla fall en liten sväng på Pottan i snövädret. Lite spänt och snubbligt utan snösulor och inga krav att tala om, det handlade mer om att testa och känna in de nya förhållandna.
 
 
Ovan en liten bild på "nötterna" dvs Myristica (som betyder Muskot) och hennes halvbror Corylus (Hassel) i snön idag. Som vanligt är det Myran som är vaken och uppmärksam. Ett släktdrag gissar jag. Känner igen det frän hennes gammelfaster Ballerina som var min suveräna flockledare i många år.
 
För övrigt kan noteras att vi nu vet var den svartvita katten hör hemma. Han heter Svartson, är 5 år och bor på en granngård. Idag hämtades han av sin matte, som även varit och hämtat honom en gång tidigare. Matte försöker muta med god mat för att han ska stanna kvar hemma. Men jag undrar om han inte kommer att dyka upp hos oss snart igen, mutor till trots... ;)