Kewarra - 19 mars

Eller ännu en variant på temat "släkten är värst". Läser på connemara.nu att Myristicas halvsyster Kewarra (helsyster till Highlander) är såld till Belgien. Även hon en ponny med meriter från hoppbanan.


HWSS presentation - 17 mars

Nu finns Connemara Research Groups presentation om HWSS utlagd på connemara.nu.

HWSS-clinicen - 12 mars

I lördags hölls en clinic om HWSS i Västergötland. Ett referat därifrån hittar man nu på connemara.nu.

Pottan - 11 mars

Det blåste kallt och var lite ruggigt att stå med kameran vid ridbanan igår. Men Pottan fick jobba sig varm istället.

Bildsvit Potentilla rids av StinaSparven till salu - 8 mars

Ja, till salu har hon ju varit länge nu, men nu har jag gjort slag i saken och satt ut en ordentlig annons. Sparven har nu kommit igång så bra under ryttare, så det känns som hon snart är färdig att få flyga ut ur boet och vidga vyerna.

Jag har själv ridit den här lilla tjejen till och från i uppemot ett år, och det har för det mesta varit ett sant nöje. Visst, hon lyfte av mig med besked en gång i somras. Men det har inte hänt igen och vi skyller den fadäsen på bromsarna;)

Nu har även Stina ridit Sparven några gånger och fler gånger lär det bli.

Annonsen kan ses här.

Nedan ett par bilder från Stinas senaste besök hos oss, i lördags.

Bildsvit Stina ridr SparvenVärsta släkten igen - 7 mars

Connemara.nu redovisar förra veckans regionalt placerade connemaror, och bland dessa finns inte mindre än 3(!) av min Myristicas syskon med, samtliga med placeringar i hoppning. De är helbröderna Krumelur och Koriander, samt halvbrodern Highlander, samtliga u. Grytåsa Kryddan RC 1112.

Därtill har Kryddan fått en egen notis hos connemara.nu, där hon utnämns till Supermorsa med anledning av avkommornas framgångar.

Så lillasyster "Myran" med matte och kompisar får väl gnägga grattis till alla duktiga brorsor och postumt till morsan, som inte finns längre. Kryddan tävlade även själv med placeringar och segrar upp till LA hoppning. Hon fick 7 föl under sitt liv, och det sista blev alltså min "Myra", 5 år i år, som förhoppningsvis kommer att ridas in under våren. Det har inte varit lätt att hitta en ryttare i lagom storlek åt denna lilla C-ponny tyvärr. Hon är för övrigt till salu, kanske kan det visa sig att även hon kan hoppa, med lämplig matchning?

Även jag får väl hylla supermorsan Kryddan med en bild, här frän Myristicas första dygn i livet.

Bild Grytåsa Kryddan och Myristica

Kryddan har också en egen sida på min webbsajt Pomonas Connemaror.