Mors dag - 26 maj

Mors dag är det idag. Jag har kunnat njuta av min presebt i ett par dagar redan:)

 

När jag i förrgår kom tillbaka till stallet efter en liten promenad med Myran, hade en blomlåda satts upp under sadelkammarfönstret! Sambon sa att jag kunde betrakta den som en morsdagspresent i förskott. I lådan står 4 pelargoner med lobelia mellan, som så småningom kommer att hänga ner över kanten.

 

 


Webbtips för Connemaravänner - 21 maj

connemara.nu har på sin blogg startat en serie om det irländska connemarasällskapets (CPBS) historia. Föreningen firar i år sitt 90-årsjubileum och på bloggen kommer ett inlägg för varje år föreningen funnits. Ett inlägg per dag läggs ut, så serien kommer att räcka i 3 månader. Till dags dato har man kommit till år 1927 och jag kommer att följa serien med intresse. Det första inlägget hittar du här och sedan är det bara att följa årtalen i rubrikerna.

 

Själv har jag ju inte varit involverad i rasen i mer än dryga 40 år, men det känns ändå som mina äldsta foton kan vara smått historiska för åtminstone de yngre generationerna idag. Kan i sammanhanget inte motstå frestelsen att bjuda på en av mina tidiga bilder, tagen på SCS andra riksutställning som hölls på Mantorps travbana 1973. På den tiden bodde jag långt från Östergötland så det var ingen självklarhet för en tonåring att kunna ta sig hela vägen dit. Och på grund av att jag var hänvisad till bussar och tåg så missade jag såväl början som slutet på utställningen. Men lyckan var stor över att få se Atlantic Breeze med nummer 2 av stona i den svenska stamboken. Hon var ju mor till valacken Apollo, min första conemara, som jag hade på den tiden.

 

 
Atlantic Breeze RC 2 (IRE 2174)
f. 1960 e. Carna Bobby u. An tSailchuach ue. Lavalley Star.
 
Om Atlantic Breeze kan nämnas att hon, främst genom dottern  Atlantic Treasure som verkade på Möllans stuteri, fått en ansenlig grupp av ättlingar. Tre dottersöner har verkat i avel, Möllans Allert, Möllans Castro och Kamik Breeze.
Under ett antal år pryddes omslaget till Clifden Shows katalog av en bild på Atlantic Breeze tillsammans med hennes berömda halvsyster Atlantic Mist.

Glädje - 16 maj

Vintern som var så segdragen gav äntligen med sig till slut. Jag har börjat ta tag i hästarna igen efter att aktiviteterna närmast legat i malpåse hela långa vintern. Idag har Stina kommit hit och ridit de 3 som är "störst" lite. De var inte helt oävna och Stina gav dem varsin guldstjärna. Nillsson var den som fick dagens starkast lysande stjärna:)
Stinas samlade omdöme var "jag blir glad av att rida dina hästar". Och vem blir inte glad av att höra det? Jag blir det i alla fall. Och jag blir oftast själv också glad av att rida mina hästar.

 

Nu hoppas jag bara att väder och alla andra omständigheter av betydelse ska vara på min sida, så jag kan fortsätta att hålla igång dem. I första hand måste nu kondition och ork byggas upp. Pottan har förstås orken i hög grad redan, den verkar vara inbyggd där. Men givetvis behövs det nog byggas upp och sättas lite kondition även i hennes fall.

 

Nedan Potentilla x 2

 

 

 

 

 

 
 
Nedan Stellaria x 2
 
 
 
 
 
 
 
Nedan Corylus x 3