Skatteverkets vision - och min - 21 juli

"Vår vision är ett samhälle där alla vill göra rätt för sig".

 

Det är budskapet på Skatteverkets hemsida, som jag idag har besökt med anledning av ett jobb som annonseras ut där.

 

Jag kontrar med "Min vision är ett samhälle där alla som vill göra rätt för sig (och i övrigt vara delaktiga också, för den delen) också ges en ärlig chans till det".

 

Det skulle vara intressant att veta om Skatteverket skiljer sig från andra arbetsgivare i så motto att de i högre grad än "gemene arbetsgivare" skulle välja att ge jobb inom verket till samhällets paria, t ex inom grupperna funktionshindrade. En fråga jag nog inte kommer att få något svar på.

 

Ibland känns det som det är väldigt enkelt att skapa visioner som ställer krav bara åt det ena hållet, bara på den svaga parten. När får vi se maktens företrädare göra något för att de svaga i samhället ska få en chans att själva medverka i och omfattas av alla fagra visioner?


Coronillerna - 17 juli

Sommar. sol och värme. Slö och avslagen blir jag. Egentligen är ju sommaren fin på många sätt, men i vånlig ordning lider jag med hästarna som blir så hårt ansatta av flugor, broms och blinningar. Det blir lätt att man kapitulerar för ohyran och ger upp försöken att hålla igång ridningen. Låter hästarna gå i hagen, förhoppningsvis någorlunda skyddade under flugtäcken.

 

Har dock ett litet projekt på gång, med förhoppningen att få till flugskydd på hästarna även under ridning. Blir resultatet som jag hoppas resulterar det nog i ett inlägg här så småningom. Tills dess bjuder jag på några bilder på vad jag kallar mina Coroniller. DVS "Coronilla-barnen", halvsyskonen Pottan och Nillsson.

 

Pottan var så sagolikt trevlig för både mig och Stina i veckan efter midsommar, och här är det Stina som rider:

 

 

 

Sedan var jag och hälsade på Ida och Nillsson i början av den här månaden, det har redan gått 2 veckor sedan dess nu. Ryttare och häst verkar trivas ihop och Nisse får vara med om massor med aktiviteter och utmaningar som han aldrig skulle kommit i närheten av om han gått och skrotat hemma som tidigare. Förhoppningsvis leder det till att han så småningom hittar vidare till en ny ägare och ryttare att ha roligt med.

 

 
Ida har tillgäng till en rejält tilltagen ridbana. Det blev alltså en del ganska "små" bilder pga att avståndet mellan kamera och ekipage var långt...
 
 

 

 

HWSD - 1 juli

Nytt inlägg på HWSS-bloggen och även på connemara.nu i samma ämne. Det fenomen som varit känt i begränsade kretsar i många år, och som de senaste åren blivit ver allmänt känt och kommit att benämnas HWSS, skall nu kallas "Hoof Wall Separation Disease", HWSD. Det är, enkelt uttryckt, en följd av att de "dåliga hovarna" nu officiellt är en vetenskapligt bevisad genetisk sjukdom/defekt som inte kan eller skall blandas ihop med/förväxlas med "dåliga hovar i största allmänhet".

 

Läs den mer utförliga information som finns i länkarna ovan.

 

Och när jag ändå är igång, så kan jag inte låta bli att tipsa om ett annat färskt inlägg på connemara.nu, "Gilla och grilla är lika illa". Det beskriver ganska väl hur de som försökt informera om HWSS-forskningens framsteg eller bara det faktum att HWSS finns, har bemötts på sociala medier. Vi har frysits ut ganska rejält, eftersom "betydelsefulla" personer i etablissemanget i det tysta varit emot att problemet ska bli allmänt känt. Och verkar märkligt nog fortfarande tro att man ska kunna tiga ihjäl fakta.

Ett konkret exempel på vad som är legitimt eller inte att se vilka i Connemara-Sverige som varit aktiva eller passiva i HWSS-gruppen på facebook. Hur många av SCSs funktionärer och "vanliga" medlemmar som brukar vara altiva med inlägg och "gilla-markeringar" på annat håll på facebook har gått med i HWSS-gruppen och gillat inlägg där? Om det sedan beror på att folk inte vågar "gå emot" de tongivande lämnar jag öppet åt var och en att tolka själv.