Förnekandet fortsätter - DU kan bidra till att skingra dimmorna - 4 juni

Etablissemanget inom Connemara-aveln ger sig inte. Man fortsätter att ignorera och förneka att HWSS är en realitet. ICCPS har på ett möte nyligen avböjt en förfrågan att sponsra föreläsningen i Clifden i augusti. Mer info här.

 

För den som känner sig manad att bidra till "allmänbildningen", att ge alla intresserade (och förnekare) chansen att få veta mer, och det direkt från källan, dvs Carrie Finno, en av de forskare i USA som varit direkt involverade i arbetet med att hitta det genetiska sambandet, och det dessutom vid den tid och på den plats då "alla" i Connemara-avelssammanhang samlas, nämligen i Clifden i augusti, finns möjligheten att göra vad ICCPS och troligen även CPBS inte har för avsikt att göra: Sponsra föreläsningen. På Connemara Pony Research Groups blogg kan du läsa hur du går tillväga. Den som bidrar med minst 6 euro är dessutom garanterad en plats vid föreläsningen.

 

Ytterligare ett läsvärt inlägg på gruppens blogg kan hittas här. Det är en historia om hur den ärftliga sjukdomen HYPP, som är ett problem hos Quarter-hästen, hanterats av de inblandade. Paralleller kan ses med hur HWSS hanteras idag av vissa connemara-avelsföreningar. Det är deprimerande att konstatera att historien ska behöva upprepa sig, att det ska vara så svårt att ta lärdom av redan gjorda misstag.