Dagens outfit - 10 januari

För att en blogg ska locka läsare ska den uppenbarligen handla om kläder, mode och smink. Skriver man om sånt kan man till och med göra sig ekonomisk förtjänst på bloggen. Själv har jag ju hunnit bli en gammal kärring vid det här laget, men inget har synts mig mindre intressant än sånt som kläder och smink, inte ens när jag var betydligt yngre och det yttre rimligtvis borde hört till livets stora väsentligheter. Jah har ju alltid, och alltså även då jag växte upp, varit den där fula tönten som ingen annan ville befatta sig med, och det var inget jag trodde att "de rätta kläderna" eller make up skulle ändra på, och jag hade aldrig heller något intresse av att försöka göra något åt saken med dessa medel. Istället tror jag att jag har sparat en hel del av både tid och pengar på att inte lägga någon vikt vid dessa livets oväsentligheter och det trots att jag därigenom inte kunnat göra mig någon hacka på mitt bloggande.

 

Här kommer ändå ett försök att vara lite "trendig" genom att skapa ett mode-inlägg. Tog en promenad i snöovädret och höll huvudet varmt genom att vika ner öronlapparna på den här gamla mössan som funnits i gömmorna i huset sen före min tid här. Normalt sitter öronlapparna uppvikta över hjässan och är fästa vid varandra med ett kardborrband. Men såna dagar som idag viker jag ner öronlapparna och fäster kardborren under hakan istället. Sen går jag ut på bygden och visar upp mig i all min töntighet för den som vill se, samtidigt som mycket av snålblåst och yrsnö stängs ute.

 

Dagens outfit med andra ord. Så nu väntar jag bara på att modehusen ska upptäcka mig och erbjuda sig att sponsra min blogg! Är jag månde den nya Blondin-Bella?

 

 

Utflykt - 6 januari

Idag, julledighetens sista dag, blev det en tur till Finspång för att hälsa på Ida med mamma samt Nillsson. Nisse, som är riktigt kortklippt nu över hela kroppen fick ett ridpass i det närbelägna ridhuset innan han fick gå ut till övriga hästkompisar i hagen. Jag hade visserligen kamera med men det blev inget fotograferat för min del. Lite bilder kan man se i det här inlägget på Idas nya blogg.
 
Nu hoppas vi på att ryttare och häst får vara friska och skadefria framöver och komma igång med lite tävlande igen framåt våren.

Pill och plock i cyberspace - 2 januari

Blåst hårt har det gjort den här klämdagen och gör så fortfarande sent på kvällen. Svea kallas det visst, det här blåsovädret, har de sagt på radion. Som hämtat ur almanackan tänker jag. Jag har hållit mig inomhus och det känns segt och aningen misslyckat så här i efterhand om inte annat.

 

Men jag har i alla fall åtgärdat ett par tekniska detaljer här på bloggen. Det började med att jag kom ihäg att någon sagt sig haft svårt att kontakta mig via mailto-länken jag har här, och när jag nu kollade ukpp den ordentligt insåg jag att det var något som inte fungerade där. Och lyckades fixa problemet genom att göra lite justeringar av html-koden.

 

Efter att det var ordnat kom jag att tänka på bloggens sökfunktion som aldrig har fungerat då jag testat den. Det gjorde den fortfarande inte idag visade det sig, och jag övervägde att helt enkelt plocka bort den, för vad är det för vits med att ha funktioner på en sida om de ändå inte fungerar? Men kom på tanken att försöka söka efter lösningar. Och tänk, direkt och högt upp bland träffarna hittade jag lösningen i ett tre år gammalt blogginlägg! Bara att byta ut den befintliga koden mot den jag hittade där, och vips fungerade sökfuntionen!

 

Man kan ju bara undra varför blogg.se tillhandahåller bloggverktyg med felaktiga koder? Lite simpelt kan det tyckas. Men själv har jag nu trots allt åstadkommit något någorlunda nyttigt(?) idag ;)