Smarta bedragare - 3 april

Bland dagens nyheter i media lägger jag särskilt märke till den om de coaching-företag som agerat på uppdrag av arbetsförmedlingen och kammat hem grova vinster åt sina ägare samtidigt som de knappast lyckats få ut några arbetslösa i riktiga jobb.

 

Förvånad? Inte det minsta. Det här insåg jag ju redan då företeelsen först kom på tapeten för en del år sedan. Dvs att smarta aktörer såg en marknad och drog nytta av den.

 

2 miljoner i vinst per månad åt sina ägare hade ett av dessa företag som förekom som exempel i dagens nyhetsflöde genererat. Helt sjukt. Men givetvis helt i de sittande politikernas anda.

 

Det är våra skattepengar som hamnar i fickorna på dessa smarta bedragare! Liksom det är skattepengar som finansierar samvetslösa "sysselsättningsanordnare" inom fas 3 och liknande åtgärder, där alla slags aktviteter från "vuxendagis" till rent slavarbete förekommer. Men det är väl helt i sin ordning enligt de styrande politikernas sätt att se. För det är väl i hög grad de själva och deras närmaste i form av släkt och kompisar/meningsfränder som står bakom den typ av företag som skor sig på det här systemet?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback