Fortsatt strutsmentalitet - 3 juni

Provokativ rubrik som egentligen bara beskriver en ytterst liten del av innehållet i det här inlägget. Kände nog mest att rubriker typ "HWSS-uppdatering igen" gärna blir lite uttjatat;-)

 

Det har kommit ännu ett inlägg på HWSS-bloggen med en hel del uppdateringar om vad som händer inom HWSS-forskningen. Det handlar om sådant som att en artikel om HWSS kommer att publiceras i en veterinärvetenskaplig tidskrift, samt att forskarna vid UC Davis kommer att tala om HWSS på en världskonferens om hästgenetik i sommar.

 

Vidare nämns hur Fell-ponnyuppfödarna i världen har agerat för att komma tillrätta med en genetisk defekt i rasen. Det skulle kunnat ses som ett parallell-exempel på HWSS-problemet, men en stor skillnad har varit att Fellponnyfolket, till skillnad från Connemara-folket öppet har erkänt att det föreligger ett problem och har agerat för att komma till en lösning.

 

En av de forskare som arbetat på att hitta den genetiska markören för HWSS har erbjudit sig att besöka Irland under Clifden-veckan i augusti och där tala om HWSS inför Connemara-folket, men föreningarna ICCPS och CPBS tycks inte vara intresserade. Av allt att döma fortsätter man att sticka huvudet i sanden och vägrar att befatta sig med problemet. Även connemara.nu har kommenterat det här i ett inlägg med den mycket träffande rubriken Alla talar om det utom de som borde göra det.

 

Ett besök på de båda inlägg som länkats till ovan rekommenderas varmt, de innehåller mycket av intresse!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback