Uppdaterat om HWSD - 13 februari

Glädjande nog kan man nu, trots det motstånd som uppenbarligen finns i vissa läger, läsa på CPBS' hemsida att föreningen ändå rekommenderar sina medlemmar att låta testa avelsdjuren med avseende på HWSD. Då ännu ingen slutgiltig vetenskaplig artikel om tillståndet publicerats vill man från föreninges håll inte ta till tvingande åtgärder, men att man nu ändå rekommenderar testning måste ses som en klar markering och ett steg i rätt riktning.

 

Även på CPRG-bloggen behandlas denna nyhet och man vågar sig till och med på en gissning att den diskussion som pågått på facebook efter styrelsens möte i måndags kan ha varit av betydelse för det ställningstagande man nu gjort.

 

I CPRG-bloggens inlägg kan man dessutom få ytterligare lite uppdatering om forskningsläget. Planer finns på att göra fördjupande studier för att hitta de fysiologiska mekanismer som mutationen orsakar, och som resulterar i att hovväggen inte håller ihop.

 

Moderföreningen har nu tagit ställning i HWSD-frågan. Kommer de dotterföreningar, däribland den svenska, som hittills varit tysta att ta intryck av det?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback