Det bästa med våren - 8 maj

Jag vill härmed sjunga brännässlans lov! Åtminstone så här års är den bland det bästa jag vet. Själva sinnebilden för en sann primör! Nässelsoppa är för mig gourmetmat.

Här började vi med att fira Valborg med supé bestående av nässelsoppa följd av crêpes fyllda med kantarellstuvning. Senare i veckan blev det lasagne med bl a nässlor i fyllningen och så i kväll återigen nässelsoppa.

Tänk att något som är helt gratis kan vara så delikat! Okej, det kostar på lite att ta rätt på dem, fingrarna blir lätt ömma och svidande, hur försiktig man än är. Man får ta det som en prövning, resultatet gör det ändå helt klart värt besväret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback