Officiell status - 1 augusti

Ja, nu kan vi väl konstatera att HWSS är officiellt. Bannasch Laboratory vid UC Davis, där forskningen kring det tillstånd som sedan ett drygt år tillbaka kommit att kalllas "Hoof Wall Separation Syndrome" (HWSS) bedrivs, har skapat en officiell webbsida med information om HWSS.

 

Och som en följd av det har Connemara Pony Research group, som för ett drygt år sedan kontaktade Bannasch Laboratory och fick till stånd forskningen, kommit med inte mindre än 2 nya inlägg på sin blogg.

 

Gruppen anser bl a att det nu börjar bli dags för avelsföreningarna runt om i världen att agera. I den mån man från föreningarnas sida hittills har reagerat, så har det i många fall handlat om en ifrågasättande attityd som gått ut på att "det finns inga bevis för att tillståndet existerar och är ärftligt". Den undanflykten håller inte längre i och med att labbet nu gått ut med sin information offentligt. Ett lämpligt tillfälle skulle väl kunna vara att ta upp ämnet i ICCPS (International Committee of Connemara Pony Societies) som håller sitt sedvanliga möte i Clifden, Connemara, nästa vecka i samband med Clifden Show?

 

Länkar till HWSS-bloggens senaste inlägg:

 

The Research into HWSS - How was it Achieved??

 

Breaking News - HWSS is Official

 

Och Bannasch Laboratorys sida finns här:

 

Hoof Wall Separation Syndrome in Connemara Ponies


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback