HWSS-uppdatering - 29 december

I det senaste inlägget på HWSS-bloggen antyds att gentestet vi väntar på snart kan vara färdigt. I väntan på det får man ta del av bloggens besöksstatistik. Där framgår bland annat att många besök kommit via det svenska forumet connemaraponny.ifokus.se. Ganska roligt att få belägg för att mitt kampanjande för frågan på det forumet gett visst resultat genom att det klickats på de länkar jag lagt ut där. Visserligen försvann ju huvudtråden om HWSS från forumet genom att någon/några "röstade bort" tråden tidigare i år, men budskapet har förhoppningsvis gått fram innan så skedde.

 

Träffarna från Irland lyser däremot än så länge med sin frånvaro. Vad det nu kan bero på. Det officiella Connemara-Irland har ju hittills inte velat låtsas om att HWSS skulle existera, men i och med att kännedomen om HWSS sprider sig bland "vanliga" irländska connemarauppfödare och med ett gentest färdigt och lanserat lär CPBS (Connemara Pony Breeders Society) inte kunna avfärda problemet längre kan man tycka.

 

Fått upp ögonen för HWSS tycks i alla fall SCS sent omsider gjort. I Connemara-nytt i höstas framhölls att SCSs representant lyft frågan på ICCPS-mötet i Clifden. Och det får man väl se som lovvärt även om det kunde gjorts betydligt tidigare. Enligt rapporter från personer som var på plats vid mötet i Clifden stämde innehållet i vad SCS föredrog i frågan mycket väl överens med vad connemara.nu inför samma möte uppmanat SCS att ta upp. Så det finns väl skäl att tro att SCS trots allt tagit intryck av den uppmaningen, oavsett vad det "officiella Connemara-Sverige" utåt sett anser om connemara.nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback