Livstecken och inför ett nytt år

Det här året har det visst inte blivit mycket skrivet här, sämsta prestationen hittills sedan bloggen skapades. Här kommer något sorts inlägg årets 2016 sista självande minuter.

 

Jag har väl inte direkt för vana att titta tillbaka på vad jag skrivit här, men när jag nu ändå ser de senaste inläggen så inser jag att de kan ge sken av att jag känner mig negativ och uppgiven. Då de skrevs var jag också rätt upprörd över vad inläggen ifråga behandlade, men så här i efterhand måste jag poängtera att det inte är så jag kännerr mig generellt.

 

Annars har väl året rullat på ungefär i den vanliga lunken. Hästarna har hållits igång efter förmåga och överlag fungerat så bra man kunnat förvänta sig med den insats som har varit. Jag har försökt hålla igång Pottan och Sparven och Emma har ridit Myran emellanåt. Även jag har, efter att lyckats banta ner mig avsevärt (vilket jag är inte så lite nöjd med!) suttit på Myran några gånger. Nillsson går och skrotar, upplevs som okej men jag utgår från att han, om han skulle sättas på prov på allvar, skulle visa sig halt. Jag velar och har hittills dragit mig för att ta något definitivt beslut för hans del...

 

Min situation "utåt sett" är oförändrad. Fortfarande arbetssökande samtidigt som knappast någon arbetsgivare är intresserad av mig, som funktionsnedsatt är man dömd på förhand. Har fått byta fas 3-plats under året, så jag har inte märkt av att fas 3 skulle läggas ner, som påstås.

 

I övrigt har bloggtorkan för min del sin orsak i att jag inte tycker att jag haft något av vikt att skriva om. Och mina blogginlägg bör trots allt ha ett budskap känner jag. Sen har jag väl kanske varit lite slö också och inte alltid prioriterat datorn.

 

Ska jag lyfta blicken och försöka se över min egen snäva horisont och lite längre ut i stora världen, så finns ju anledning att känna oro. Många omvälvande politiska händelser, konflikter och trender. Miljö- och klimatfrågorna som det för några decennier var närmast helt tyst om har åtminsone börjat diskuteras och ventileras på senare år men var är de konkreta åtgärderna? Samtidigt som vi allt tydligare kan erfara den globala uppvärmningen och dess följder, och tyvärr är jag övertygad om att det vi nu ser bara är början på ett skenande scenario med följder på sikt som vi inte kan överblicka.

 

I min "lilla värld" återigen, har jag bytt dator och operativsystem under året. Det har fört med sig att min gamla programvara som jag använt för min hemsida Pomonas Connemaror inte längre fungerat, och jag har hittills inte hittat någon riktigt bra ersättare. Så hemsidan, som inte uppdaterats övermåttan på senare år har stått helt stilla ett bra tag nu. Vi får se hur det går med den, men om någon till äventyrs skulle trott att jag "trillat av pinn" som en förklaring till min bortavaro från world wide web, så stämmer det inte alls.

 

Nu är det inte långt kvar tills nyårsklockorna klämtar i den här delen av världen, och jag vill ändå i den här stunden vara optimist och hoppas att 2017 kommer att bli ett bättre år för världens mest utsatta än det år vi nu lämnar.

 

Avslutar med att bjuda på min jul- och nyårshälsning för i år, stallkatten Svartsson som på katters vis tar sig en mys-stund på soffan i sadelkammaren.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback